• broken image

  Täysin maksuton harrastus kolmesti viikossa lähellä kotia, jopa omalla lähikoululla!

  Saat AKL:stä omaksi koripallon ja treenipaidan!

  Alakoulun Koris Liiga, eli AKL on matalan kynnyksen koripalloharrastus lapsen omalla lähikoululla. Yhdessä Heinolan Harrastemallitoiminnan kanssa AKL tarjoaa alakouluikäisille lapsille kolmesti viikossa toimivan täysin maksuttoman harrastuksen Heinolassa. AKL:n ideana ontarjota koripallosta harrastus mahdollisimman monelle lapselle. Kun koripalloharjoitukset järjestetään lähellä kotia, lapsi voi kulkea niihin itsenäisesti ja turvallisesti, eikä vanhempien tarvitse kiirehtiä kotiin kuljettamaan. Joukkuekavereina ovat tutut naapurit ja koulukaverit.

 • AKL - Alakoulun Koris Liiga

   

  Harjoitukset ja pelit

  AKL -harjoituksia järjestetäänyhdessä Harrastemalli -ryhmien kanssa jokaisella Heinolan alakoululla. Kerran viikossa yhdet AKL-harjoitukset järjestetään YMCA Heinolan omassa hallissa huippuolosuhteissa, YMCA Training Centerissä. Kaudella 2023-2024 Alakoulun Koris Liigan harjoituksiin voivat osallistua kaikki 2016-2011-syntyneet tytöt ja pojat. Koska koriksessa pelaaminen on parasta, AKL-pelaajat pääsevät testaamaan oppimiaan taitoja AKL-turnauksissa Heinolassa sekä halutessa myös Lahdessa. AKL-turnauksissa eri koulujen joukkueet pelaavat pääasiassa toisiaan sekä mahdollisesti joskus muiden seurojen samanikäisiä lapsia vastaan. Pisteitä ei näissä peleissä lasketa, ja tärkeintä on upeiden elämysten tarjoaminen lapsille. Teemme tiivistä yhteistyötä AKL -toiminnan kanssa Lahti Basketballin kanssa, joka järjestää vastaavaa toimintaa Lahdessa ja Hollolassa.

  Kiva ja kehittävä harrastus

  AKL:ssätärkeintä on liikunnasta nauttiminen. Pelaajilleopetetaan leikinomaisten harjoitusten avulla koripallon perusasioita. Harjoituksissa korostetaan urheilun monipuolisuutta ja kokeillaan myös muita urheilulajeja esim. alkulämmittelyissä. AKL:n kausi on käynnissä koulun lukuvuoden ajan (syyskuun alusta huhtikuun loppuun). AKL-valmentajinatoimivat YMCA Heinolan valmentajat.

  Tervetuloa mukaan YMCAHeinolan toimintaan!

  AKL:n toimintatavat ja tavoitteet

  Urheilulliset tavoitteet:

  • Kaikilla tulee olla hauskaa. 
  • Pelaajille opetetaan koripallon ja liikunnan perusasioita leikinomaisten harjoitteiden avulla. 
  • Urheilun monipuolisuutta korostetaan.

  Kasvatukselliset tavoitteet:

  • Yhteisten pelisääntöjen noudattaminen. 
  • Toisten huomioon ottaminen. 
  • Hyvät käytöstavat jokapäiväisessä elämässä. 
  • Opetetaan ottelujärjestelyihin liittyviä pieniä tehtäviä. 
  • Otteluissa korostetaan parhaansa yrittämistä.
  • Opitaan suhtautumaan oikein sekä voittoihin, että tappioihin

  Tarkista AKL- ja Harrastemallivuorot ja ilmoittaudu mukaan täällä>>

   

  Lisätietoa

  Vesa Hämäläinen

  0440 331 383

  vesa.hamalainen@ymca.fi