Jäsenhuone|TyöhuoneHeinolan Palvelukartta

Heinolan koulujenvälinen 3 vs 3 Koristurnaus 11.-14.11.2019

Turnauksen otteluohjelmat ovat tulostettavissa PDF-tiedostona:

PDF-tiedostoKoripallon koulujenväliset 2019 sarjoittain.pdf (193 kB)
PDF-tiedostoKenttäkartta.pdf (1.3 MB)

 

Tietoa turnaukseen osallistuville:


Aikataulu ja otteluohjelmat

Ottelut pelataan YMCA Training Centerillä (Viilukatu 11) neljänä päivänä seuraavasti:
5-6 -luokkalaiset maanantaina 11.11.
3-4 -luokkalaiset tiistaina 12.11.
1-2 -luokkalaiset keskiviikkona 13.11.
7-9 -luokkalaiset torstaina 14.11.

Ottelut pelataan kello 9.30 - 14:00 välisenä aikana riippuen joukkueiden määrästä. Ensimmäisissä otteluissa pelaavia joukkueita pyydetään olemaan valmiina pelaamaan otteluohjelmaan merkityllä kentällä klo 9.20.

Kuljetukset

YMCA Heinola on tehnyt alustavat varaukset kuljetuksille ja suunnittelee kuljetukset vielä yhdessä Eija-Liisa Hakkaraisen kanssa. Eija-Liisa tulee olemaan tarkemmin kuljetuksista yhteydessä kouluihin.

Kilpasarjat

1-2 -luokkalaiset tytöt
1-2 -luokkalaiset pojat

3-4 -luokkalaiset tytöt
3-4 -luokkalaiset pojat

5-6 -luokkalaiset tytöt
5-6 -luokkalaiset pojat

7-9 -luokkalaiset tytöt  (Kilpasarjassa joukkueet kootaan saman luokan oppilaista)
7-9 -luokkalaiset pojat (Kilpasarjassa joukkueet kootaan saman luokan oppilaista)

HUOM: Jokaisessa sarjassa pelataan kilpasarjan lisäksi FUN-sarja, mikäli vähintään 4 joukkuetta ilmoittautuu FUN -sarjaan. FUN-sarjassa ei pelata sijoituksista, vaan jokaiselle joukkueelle tulee kolme ottelua päivän aikana. Fun-sarjoissa ei saa pelata koripalloliiton lisenssipelaajia.

 

Joukkueiden ilmoittaminen

Ilmoittautuminen turnaukseen päättyy tiistaina 5.11. kello 12:00.
Tämän jälkeen emme voi ottaa joukkueita mukaan turnaukseen, koska otteluohjelmien teko aloitetaan heti kello 12.

Ilmoittautuminen turnaukseen on päättynyt! 

 

Ruokailut

Olemme alustavasti sopineet ruokailusta Outi Kivisen kanssa. Ilmoittakaa koulunne osallistujamäärä oman koulun ruokalaan heti kun tiedätte. Suosittelemme mukaan helposti syötävää eväs -tyyppistä ruokaa mukaan.

Pelikenttä ja välineet

Pelikenttä on rajattu alue, jonka päädyssä on koripallokori. Kenttään on merkitty aloitusviiva, joka sijaitsee noin 6 metrin päässä korin keskipisteestä. Pelissä noudatetaan koripallon sivu- ja päätyrajasääntöjä. Alakoulujen pelivälineenä on minikoripallo, koko 5 ja yläkoululaisilla torstaina koko 6.

Pelin kulku ja lisenssipelaajat

Yhden korin pelissä, 3 vastaan 3, pelaavat kaksi 3–6 pelaajan joukkuetta vastakkain. Peliä pelataan yhteen koriin kolmen pelaajan ollessa kerrallaan kentällä. Lisenssipelaajien määrää on rajoitettu siten, että kentällä saa olla yhdestä joukkueesta samanaikaisesti kaksi Koripalloliiton lisenssipelaajaa.

Ottelun aloittava joukkue arvotaan. Peli alkaa syötöllä aloitusviivan takaa, tämä ensimmäinen syöttö on vapaa, eli sitä ei puolustaja saa riistää. (VAPAATA ALOITUSSYÖTTÖÄ EI SAA SYÖTTÄÄ SUORAAN KORIN ALLE) Hyökkäysvuoro vaihtuu jokaisen korin jälkeen. Peli jatkuu puolustajan antaessa pallon hyökkääjälle aloitusviivan taakse, minkä jälkeen hyökkäys alkaa syötöllä.

Virheen, rikkomuksen tai pallon ulosmenon johdosta aloituksen saa aina vastustaja, joka aloittaa pelin aloitusviivan takaa, kuten edellisessä kohdassa. Mikäli puolustava joukkue hankkii pallon vastustajalta joko levypallotilanteesta tai riistämällä pallon kuljetuksesta tai syötöstä, tulee joukkueen ainoastaan käyttää palloa aloitusviivan takana ja jatkaa peliä ilman erillistä aloitussyöttöä. Kun palloa ollaan toimittamassa aloitusviivan taakse kuljettamalla tai syöttämällä, palloa ei saa riistää.

Puolustaja ei saa riistää palloa hyökkääjän käsistä. Puolustajan tulee estää hyökkääjää heittämästä, syöttämästä tai lähtemästä kuljettamaan aiheuttamatta kontaktia. Kuitenkin pallollisen hyökkääjän on pystyttävä 5 sekunnin kuluessa syöttämään tai lähtemään kuljettamaan palloa. Mikäli hyökkääjä ei pysty toteuttamaan edellä mainittua 5 sekunnin sääntöä, on kyseessä rikkomus ja pallon hallinta siirtyy puolustavalle joukkueelle.

Korista saa yhden pisteen. Hyökkäysaika on rajoittamaton. Kolmen sekunnin sääntö ei ole voimassa. Vaihtaa saa vapaasti pelikatkon yhteydessä. Peliaika on 10 minuuttia, mikäli ottelu on tasan, ratkaisee ottelun seuraava kori. Jos kahden minuutin lisäaikana ei ole syntynyt koria, heittävät joukkueet vuorotellen vapaaheittoja äkkikuolema periaatteella. Aloittava joukkue arvotaan.

Muilta osin pelissä noudatetaan normaaleja koripallosääntöjä.

Lisätietoa

Vesa Hämäläinen
0440-331 383
heinola@ymca.fi

 

Vuonna 2014 järjestimme ensimmäistä kertaa Heinolan alakoulujenvälinen koristurnaus Suomen Urheiluopistolla. Yhteensä tapahtumaan osallistui yli 520 alakouluikäistä jokaisesta Heinolan alakouluista. Joukkueita sarjoissa oli yhteensä 95, jotka pelasivat yhteensä 164 Ottelua kahdeksalla eri kentällä. 

TURNAUSVALOKUVAT NAMIKAN FACEBOOK SIVUILLA >>

 

VIDEOLEIKE DONKKIKISASTA >>

 

2014 pelasimme ensimmäisen kerran Suomen Urheiluopistolla Vierumäellä.
13.11.2013 Voittajajoukkueet yhteispotretissa Pierre Jallowin ja Roope Suonion kanssa.
Pierre Jallow jakamassa nimikirjoituksia vuoden 2013 turnauksessa.
Suomen koripallomaajoukkueen, "Susijengin" kapteeni Hanno Möttölän nimikirjoitus oli haluttua tavaraa Heinolan koulujenvälisessä turnauksessa vuonna 2012.
Voittajajoukkueet vuonna 2012 yhteispotretissa Hanno Möttölän kanssa.