Jäsenhuone|TyöhuoneHeinolan Palvelukartta

Hyvät YMCA Heinolalaiset ja muut koripallon ystävät

20.3.2020

Koko maailmaa mullistanut koronavirus on muuttanut paljon jokapäiväistä arkeamme ja niin myös rakasta harrastustamme. Valtioneuvosto on todennut Suomen olevan poikkeusoloissa. Tämän johdosta myös YMCA Heinola on ryhtynyt poikkeuksellisiin toimenpiteisiin turvatakseen seuran ja YMCA Training Centerin toiminnan myös jatkossa poikkeusolojen jälkeen.

Viime viikon torstaina ilmoitimme seuran keskeyttävän koripalloryhmien ja koululaisten Open Gym -toiminnan. Sunnuntaina 15.3. pidetyn seuran hallituksen kokouksen päätöksellä jatkamme harjoitustaukoa toistaiseksi. Suomen hallituksen maanantaina 16.3 käyttöönottamat poikkeustoimet edellyttävät harjoitustoiminnan keskeytyksen jatkamista ainakin 13.4.2020 saakka. Seuraamme tilannetta päivä päivältä.

 

Koripallokausi 2019-2020 ja seuraavan pelikauden aloitus

Koripalloryhmiemme kausi päättyi tällä kaudella 1 - 1,5 kuukautta ennen aikojaan. Normaalisti koripallokauden jälkeen ikäluokasta riippuen Heinolassa on pidetty vähintään kuukauden tai jopa useamman kuukauden tauko. Halukkaat ovat voineet osallistua seuran järjestämiin kesäharjoituksiin tai YMCA Training Centerillä järjestettyyn Open Gym -toimintaan. Talent -ryhmän pelaajilla on ollut mahdollisuus käyttää YMCA Training Centeriä henkilökohtaiseen harjoitteluun rajattomasti myös kesäaikana.

Harjoitustoiminnan keskeytyksen vuoksi suosittelemme nyt pakon sanelemana viettää ”kesätaukoa” vähän etuajassa. Mikäli 13.4. tai vähän tämän jälkeen kokoontumiskiellot puretaan, harkitsemme vielä lyhyttä harjoittelujaksoa joukkueille ennen varsinaista kesätaukoa. Samalla tarkoitus on lyhentää kesätaukoa niin, että ohjattu joukkueharjoittelu aloitetaan elokuun aikana. Edellytyksenä näille toimille on tietenkin, että poikkeustila on kesän aikana purettu ja tilanne on muutenkin normalisoitunut.

Keskeytyksen vaikutukset YMCA Heinolaan ja YMCA Training Centerin toimintaan

Kevään pelien ja lopputurnausten peruuntuminen, Open Gym -toiminnan peruuntuminen sekä lukion ja yläkoulujen liikuntatuntien peruuntuminen aiheuttavat seuralle merkittäviä salivuoromaksujen ja kahvilatuottojen menetyksiä. Näiden peruutusten aiheuttama kokonaistappio tulee olemaan useita tuhansia euroja.

Nähtäväksi jää myös ensi kesän kesäleirien kohtalo. Tarkoituksenamme on edelleen järjestää kesäleirit alku- ja loppukesästä. Olemme valmistautuneet siirtämään ensimmäistä kesäleiriä tarvittaessa 1-2 viikkoa eteenpäin suunnitellusta ajankohdasta. Mikäli kumpikin leiri jäisi toteutumatta, saatetaan puhua jo yli 10 000 euron tappioista. Mikäli keväältä siirtyvät muut isot turnaukset tai pitkittynyt kokoontumiskielto aiheuttaa Spalding Cupin peruuntumisen, puhutaan jo liki 20 000 € tappioista. Tämän kokoiset summat ovat YMCA Heinolan kokoiselle seurallemme ja YMCA Training Centerille erittäin haasteelliset.

Kausimaksut

Kausimaksut YMCA Heinolassa on rytmitetty laskutettavaksi joko kahdessa, neljässä tai yhdeksässä erässä kausimaksun suuruudesta riippuen. Kausimaksujen laskutuserät eivät vastaa kyseessä olevia harjoitus- tai ottelutapahtumia, vaan kausimaksut on kaavamaisesti jaettu eri kuukausille. Esimerkiksi heti alkukaudesta seuralle maksuun tulee kaikki Koripalloliiton kilpailutoiminnan sarjamaksut.

Kuluvalla kaudella edullisimmat kausimaksut, eli kahdesti laskutettavat kausimaksut ovat jo kevään osalta laskutettu. Seuran hallitus päätti, että laskutamme jäljellä olevat neljästi ja yhdeksästi laskutettavat kausimaksut tässä vaiheessa vain maaliskuun loppuun saakka. Tällä hetkellä laskuttamatta jäävän huhtikuun kausimaksun osalta YMCA Heinolan hallitus tekee päätöksiä myöhemmin.

Ymmärrämme, että perheissä voi koronaviruksen aiheuttamien muutosten takia olla taloudellisesti vaikeaa, ja pyrimme parhaan kykymme mukaan tarvittaessa järjestämään kausimaksuille lisämaksuaikaa tai myöntämään huojennusta.

Haluatko tukea omaa seuraasi, heinolalaista koripalloa ja YMCA Training Centeriä?

Kaikesta ikävästä ja hankalasta tilanteesta huolimatta, olemme positiivisella mielellä ja valmiita oman seuran ja seuran oman hallin, YMCA Training Centerin, tukemiseen. Olemme myös valmiita kehittämään toimintaamme jatkossakin.

Nyt jos koskaan on todella tarvetta kannatukselle ja avustukselle! Olemme keränneet tähän alle erilaisia vaihtoehtoja tukea toimintaamme. Mikäli tiedätte jonkin säätiön, yhdistyksen tai jonkun muun henkilön, joka kenties haluaisi avustaa tekemäämme työtä tässä haasteellisessa tilanteessa, niin ottakaa asia rohkeasti puheeksi, tai vinkatkaa asiasta toiminnanjohtajalle.

Näin voit halutessasi omalta osaltasi olla mukana auttamassa ja tukemassa YMCA Heinolaa ja YMCA Training Centeriä: 
- 5 € alkaen: Osta YMCA Heinolan seuratuote myClubin verkkokaupasta https://ymcaheinola.myclub.fi/flow/shop/products
- 10 € jäsenmaksu, kausi 2019-2020 (kaikki kausimaksun maksaneet henkilöt ovat seuran jäseniä) http://www.ymcaheinola.fi/tuetoimintaa/jaseneksi/
- 30 € ”1m² palanen parkettia” YMCA Training Centeriltä (nimi parkettitauluun YTC:n kahviossa) http://www.ymcaheinola.fi/tuetoimintaa/parketti/
- 50 € kannatusjäsenmaksu, kausi 2019-2020 http://www.ymcaheinola.fi/tuetoimintaa/jaseneksi/
- 100 € ainaisjäsenmaksu, ikuinen jäsenyys maksupäivästä eteenpäin http://www.ymcaheinola.fi/tuetoimintaa/jaseneksi/
- 125 € ilmoita lapsesi tai mahdollista jonkun muun lapsen leiri kesällä Hall of Fame Basketball -päiväleirille http://www.ymcaheinola.fi/hofbc/
- 250 € ilmoita tai mahdollista jonkun muun lapsen leiri kesällä Hall of Fame Basketball -yöleirille http://www.ymcaheinola.fi/hofbc/
- 1000 € Oma penkki YMCA Training Centeriltä, ainaisjäsenmaksu ja ikuiset ilmaiset kahvit YTC:llä http://www.ymcaheinola.fi/tuetoimintaa/nimikkopaikka/
- lahjoita haluamasi summa YMCA Heinolalle YMCA Finlandin lahjakaupan kautta https://ymca.fi/lahjoituskauppa/tuote/heinola/

YMCA Heinolan arvoja ovat avoimuus, yhteisöllisyys, luotettavuus ja turvallisuus. Näiden arvojen mukaisesti toimien uskon, että selviämme tästäkin tilanteesta ja jatkamme poikkeustilan jälkeen toimintaa entistä vahvempana!

Toivomme toiminnassamme mukana olevilta ymmärrystä tässä meille erittäin poikkeuksellisessa ja haasteellisessa tilanteessa!

Ystävällisin YMCA -terveisin,
Vesa Hämäläinen
Toiminnanjohtaja
YMCA Heinola – Heinolan NMKY ry

0440-331 383
vesa.hamalainen@ymca.fi