Jäsenhuone|TyöhuoneHeinolan Palvelukartta

Heinolassa tehtiin viikonvaihteessa koripallohistoriaa!

6.10.2014

420 iloista pelaajaa, 537 lounasta, 600 kupillista kahvia, 80 ystävällistä talkoolaista sekä pomppulinna – näistäkö on hyvä koristurnaus tehty?

Heinolan NMKY:n historian ensimmäinen Spalding Cup -koripalloturnaus järjestettiin Heinolassa 4.-5.10.2014. Tapahtumaan osallistui 20 eri seurasta yhteensä 37 korisjoukkuetta eri puolilta Suomea. Pikaisen gallupin perusteella tapahtuma onnistui suunnitelmien mukaan – turnaus tarjosi sopivassa tasapainossa sekä urheilullista taistoa että karnevaalimeininkiä.

Isompien pelaajien mielestä kivointa olivat ennalta tuntemattomat vastukset, itse pelaaminen ja kun urheilusta on kyse, niin tietenkin korien teko ja voittaminen. Pienempien mielestä mukavaa tuntui olevan, että pelien lomassa oli mahdollista käydä purkamassa jännitystä myös pomppulinnassa. Ja kyllä hyvään turnaukseen kuuluu aina myös maistuva lounas ja maukkaat kioskiostokset pelien päätteeksi. Kannustusjoukoille puolestaan tärkeää oli hyvä ilmapiiri.  - Heinolaan on mukava tulla, sillä vastaanotto on aina ystävällinen ja järjestelyt mutkattomat.
37 joukkueen turnaus vaatii taustalleen laajahkon talkooväen. Heinolassa ensimmäiseen isompaan turnaukseen löytyi mukavan suuri ja ennen kaikkea innokas joukko talkoolaisia. Yhteensä lähes 80 pelaajien läheistä osallistui turnausjärjestelyihin mm. toimitsijoina, turnauskahviloissa ja ruokalassa. Turnauspäivien aikana talkootoiminta näytti sujuvan hyvillä mielin. – On mukavaa olla hommissa, kun on kiva ja positiivinen talkooporukka ja tietää tekevänsä hyvää oman lapsensa harrastuksen eteen. Täällä näkee myös paljon iloisia ilmeitä ja urheilun riemua. Kun on riittävästi porukkaa tekemässä ja sopivasti jaetut tehtävät, ei kenenkään tarvitse uurastaa yli voimiensa.
Heinolan turnauksessa ei laskettu sijoituksia lukuun ottamatta C-ikäisten sarjoja, joissa C-tytöissä voiton vei Orimattilan Jymy ja pojissa Pälkäneen Luja-Lukko. Mini- ja mikrosarjoissa kotiinviemisinä oli turnausmitalin lisäksi toivottavasti myös onnistumistarinoita sekä intoa treenata yhä ahkerammin koripalloa.
Koska järjestelyt onnistuivat varsin mukavasti, on varmaa, että myös ensi syksynä Heinolassa pelataan Spalding Cupia. Heinolan NMKY:n toiminnanjohtaja Vesa Hämäläinen kiittelee vuolaasti kaikkia turnauksessa mukana olleita pelaajia, valmentajia, joukkueenjohtajia, katsojia ja ennen kaikkea kaikkia niitä melkein 80 talkoolaista, jotka mahdollistivat tapahtuman. - Yhdessä teimme monelle koripalloilijalle ikimuistoisen päivän. Se liikunnanriemu, joka heijastui osallistujista, teki ainakin minun suuren vaikutuksen. Heinolan NMKY sai erittäin paljon kiitosta loistavista turnausjärjestelyistä. Kiitos tästä kuuluu kaikille turnauksessa mukana olleille! Oma turnaus täydentää kivasti Heinolan NMKY:n toimintakenttää. Nyt meillä on toiminnassa 150 junioria, melkein 100 lapsen korisleiri kesällä ja nyt tämä turnaus. Alamme näyttää jo ihan oikealta korisseuralta!
Teksti: Maria Ruutiainen
Kuvat: Nina Grönlund ja Vesa Hämäläinen
Turnauksen ottelutulokset löytyvät täältä >>
Turnauksen ensimmäisen päivän valokuvat löytyvät täältä >>
Turnauksen toisen päivän valokuvat löytyvät täältä >>