Jäsenhuone|TyöhuoneHeinolan Palvelukartta

Nuoret koripalloilijat valtaavat Heinolan viikonloppuna

2.10.2014

Tulevana viikonloppuna 4.-5.10.2014, Heinolassa pelataan koripallohistorian ensimmäinen Spalding Cup. Spalding Cup on 7-13-vuotiaiden tyttöjen ja poikien koripalloturnaus, johon on ilmoittautunut 37 joukkuetta ympäri eteläisen Suomen. Lauantaina 4.10. pelaavat mikro- ja C-ikäiset ja sunnuntaina mini-ikäiset Heinolan lukiolla sekä Niemelän ja Lyseonmäen kouluilla. Kyseessä on pienten junioreiden turnaus, joten myös lasten vanhempia saapuu laajoin joukoin Heinolaan kannustamaan ja huoltamaan pelureitaan. Viikonloppuna turnaus kerää Heinolaan yli 600 koripallon ystävää. Mahtavaa!

Spalding Cup on heinolalaisten itse kehittämä, organisoima ja järjestämä turnaus, jonka yhtenä tärkeänä tavoitteena on tarjota omille heinolalaisille koripalloilijoille mahdollisuus pelata omassa kotiturnauksessa. Muita tärkeitä päätavoitteita ovat ehdottomasti yhdessä tekeminen, joka kasvattaa ja lujittaa seurahenkeä kaikkien toimijoiden, niin vanhempien, valmentajien kuin junioreidenkin kesken. Kolmantena tärkeänä tavoitteena turnauksella on tehdä varainhankintaa heinolalaisen juniorikoripallon hyväksi. Tämä on yksi tärkeä tapahtuma, joka mahdollistaa alhaisten kausimaksujen pysymiseen omille junioreille seurassamme. Turnauksen tuotto käytetään kokonaan Heinolan NMKY:n junioritoimintaan.

Heinolasta NMKY:n omia joukkueita turnauksessa pelaa yhteensä kahdeksan joukkuetta. Heinola mukaan lukien turnauksessa nähdään joukkueita 20 eri seurasta ympäri Etelä-Suomen. Mukaan mahtuu joukkueita niin suurista, kuin pienistäkin kaupungeista ja seuroista. Heinolaan saapuu viikonlopuksi joukkueita Helsingistä, Espoosta, Tampereelta, Kotkasta, Jyväskylästä, Lappeenrannasta, Kouvolasta, Mikkelistä, Nokialta, Pälkäneeltä, Sipoosta, Loviisasta, Orimattilasta ja Lahdesta.

Turnauksessa pelataan lauantaina ja sunnuntaina yhteensä 57 ottelua, neljällä eri kentällä. Turnauksen pääpaikkana toimii Heinolan lukio, mutta pelejä pelataan lisäksi Niemelä-Talossa ja Lyseonmäen koululla. Otteluita tuomitsee 12 erotuomaria ja kaikista järjestelyistä vastaa Heinolan NMKY:n oma talkooväki, joka koostuu pääasiassa junioreiden vanhemmista. Turnausjärjestelyissä nähdään yli 70 talkoolaista.

"On todella hienoa, että näin moni juniorin vanhempi halusi tulla tekemään tätä turnausta. Tällaiset tapahtumat ovat ehdottomasti tärkein seurahengen kasvattaja", kertoo seuran toiminnanjohtaja Vesa Hämäläinen "Vaikka järjestämme tätä turnausta nyt ensimmäistä kertaa, tiedämme hyvin tarkkaan mitä olemme tekemässä. Yksittäiset joukkueet ovat järjestäneet lukuisia pienempiä sarjaturnauksia ja olemme muutaman viime vuoden aikana käyneet pelaamassa joukkueiden kanssa hienosti järjestetyissä turnauksissa, joista olemme ottaneet oppia. Tiedämme tarkasti mitkä osa-alueet tekevät turnauksesta onnistuneen. Ne ovat loistavasti toimivien ottelujärjestelyiden lisäksi ystävällinen henkilökunta ja hyvä ruoka ja nämä kaikki meillä on kunnossa", päättää Hämäläinen.

Lisäteitoa turnauksesta:

http://www.heinmky.fi/spaldingcup/

https://www.facebook.com/spaldingcup