Jäsenhuone|TyöhuoneHeinolan Palvelukartta

Heinolan Namikan koriskauden avaustapahtuma ja Korisliigan näytösottelu keräsi paikalle yli 350 katsojaa. Lue otteluraportti ja Itä-Häme -lehden artikkeli ottelusta täältä >>

17.9.2009 klo 12:00

Tiivistä tuunnelmaa korin alla ja katsomossa.

Korisliigan hallitseva Suomenmestarijoukkue Namika Lahti kohtasi Heinolan lukiossa Lappeenrannan Namikan, joka on hallitsevan Suomen Cup -mestari. Lappeenrannan joukkueessa esiintyi myös NBA:ssa komean uran pelannut Mark Davis.

Heinolalaisyleisölle oli tarjolla harvinaista herkkua, kun Heinolan NMKY järjesti Korisliigan Näytösottelun Heinolan lukiolla 16.9.2009. Ottelussa kohtasivat Korisliigan ehdottomat huippujoukkueet, jotka ovat hallinneet 2000-luvulla Korisliigaa yhdessä Espoon Hongan kanssa.

Ottelu kiinnosti myös Heinolalaisia, sillä paikalla oli yli 350 silmäparia. Lukion salin pääkatsomoon mahtuu 500 katsojaa ja lisäksi kentän päätyihin mahtuu istumaan 150 henkilöä.

Itse ottelussa Lahti kärsi tappion 78-86 (41-42). Korinteossa kunnostauivat Namika Lahden Tyrone Riley (19 pistettä), Ra'Sean Diskey (15 pistettä) ja 175 -senttinen Roope Suonio 12 pistettä). Lappeenrannan ja samalla koko ottelun paras pistemies oli NBA kokemustakin omaava Mark Davis 20 pisteellä.

Ensimmäinen NBA -tähti Heinolassa

Mark Davis lienee samalla ensimmäinen NBA -pelaaja, joka on käynyt esittelemässä taitojaan Heinolassa. Vuonna 1995 Texas tech yliopistosta valmistunut NBA veteraani on uransa aikana edustanut Minnesotaa, Philadelphiaa, Goldenstatea, Miamia sekä Torontoa. Minnesota Timberwolvesin varausnumerolla 48. varaama Davis teki NBA:ssa pelatessaan yli 1200 pistettä. Ottelukohtainen uran kohokohta löytyy vuodelta 1997, jolloin mies kuritti Orlando Magicia 27 pisteen edestä.

Ensi vuonna uudestaan

Alustavasti sovimme joukkueiden valmentajien kanssa, että ensi vuonna uusimme tapahtuman. "Jouduin lupaamaan valmentajille, että silloin lukion salin korirenkaiden kiinnitys ja korirenkaat ovat uusittu. Se takaa, että silloin yleisö pääsee nauttimaan komeista donkeista ja pelaajien ei tarvitse pelätä, että korilevyt hajoavat ja putoavat sirpaleina niskaan. Keskiviikon ottelussa joukkueiden kanssa oli sovittu ns. donkkauskiellosta. Donkkikiellosta huolimatta yleisö pääsi nauttimaan muutamista donkeista", kertoo Heinolan Namikan toiminnanjohtaja Vesa Hämäläinen.