Jäsenhuone|TyöhuoneHeinolan Palvelukartta

Heinolan NMKY ry sekä Lasten Leikki ja Liikunta ry yhteistyöhön

13.5.2009

Heinolan NMKY:ssä on tehty päätös kohottaa seuran toiminta vastamaan niitä tavoitteita ja toimia joita tarvitaan kehittyvää seuraa varten. Koripallokoulujen lisääminen paikkakunnan kouluissa merkitsee lähivuosina kasvavaa toimintaa niin koripallokouluissa kuin Koripalloliiton sarjoissa.

Tällainen kehitystyö edellyttää tänä päivänä päätoimisia toimijoita, joita seura on yrittänyt kouluttaa seuran puitteissa huonolla menestyksellä. Seura on hakenut usean vuoden ajan lehti- ja muilla ilmoituksilla toimihenkilöitä/valmentajia seuran palvelukseen mm. Vierumäen Urheiluopistolta, siinä kuitenkaan onnistumatta. Näillä perusteilla olemme lähteneet yhteistyöhön LaLeLi:n kanssa toimihenkilön palkkaamiseksi.

Heinolan NMKY:n liikunnallinen toiminta on ollut 2000 luvun aikana lähinnä paikkakunnalta pois muuttojen ja osaltaan nuorten aktiviteetin puutteen vuoksi laimeaa. Muun muassa seuran juniorijoukkueiden pelaaminen Suomen Koripalloliiton sarjoissa on ollut vähäistä. Tässä tilanteessa seuralla on ainoastaan yksi tavoite, nostaa seuran ja paikkakunnan koripallon parissa olevien lasten ja nuorten liikunnallista ja urheilullista tasoa.

Seuratoiminnan kehittämistuki on opetusministeriön myöntämää tukea joka rahoitetaan veikkausvoittovaroin. Palkkatuen tavoitteena on saada koko maahan 200 seuraan 20 000 uutta harrastajaa. Lisäksi tuen avulla pyritään parantamaan nykyisten harrastajien tyytyväisyyttä ja toiminta-aktiivisuutta seurassa. Innovaatioiden ja kokeilujen kautta seuratoimintaan voi löytyä myös uusia toimintamalleja.
Lasten Leikki ja Liikunta ry:n nettisivut löydät osoitteesta www.laleli.fi